Thairuoka ei ole monimutkaista valmistaa, mutta siinä kannattaa panostaa raaka-aineisiin. Näitä raaka-aineita löytyy hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista.

Kalakastikkeen sijasta voi toki käyttää suolaa, mutta kalakastike tuo thairuokiin suolaisuuden lisäksi syvän umamin maun.

Valmista ensin punainen currytahna ja käytä sitä kana-curryn valmistamiseen. Keitä myös riisi etukäteen ja pidä se lämpimässä kunnes curry on valmista.

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

Ainekset 4-6:lle annosta

Punainen currytahna:
1
punasipuli kuorittuna
1
sitruunaruoho (ellei löydy, niin älä huolestu, limen mehu riittää)
2-3
punaista chiliä
4-5
kuorittua ja murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
3-4
rkl
tomaattipyreetä
2-3
rkl
ketsuppia
½-1
tl
kuminaa jauhettuna
5-6
rkl
korianteria silputtuna
valkopippuria maun mukaan
3-4
rkl
kalakastiketta
2-3
rkl
HP-kastiketta tai katkaraputahnaa
2-3
rkl
tummaa sokeria
4-5
rkl
kookosmaitoa
2-3
limen mehu
Punainen kana-curry:
3-4
rkl
öljyä
1-2
kuorittua ja siivutettua keltasipulia
1-2
murskattua ja kuorittua valkosipulinkynttä
100
g
suolavedessä esikeitettyä vihreää parsaa kuorittuna ja pilkottuna
3-4
rkl
itse tehtyä punaista currytahnaa
400
g
maustamatonta broilerin rintafileetä pilkottuna
4-5
rkl
kookosmaitoa
1-2
paksoi-kaalia pestynä ja pilkottuna
4-5
rkl
basilikaa tai thai-basilikaa
3-4
rkl
kalakastiketta
2-3
rkl
tummaa sokeria tai palmusokeria
limen mehua maun mukaan
3-4
rkl
korianteria
Kookosriisi:
8
dl
vettä
2
dl
kookosmaitoa
3
tl
sokeria
2
tl
suolaa
1-2
limen kuori raastettuna
2
rkl
pannulla paahdettuja GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

Punainen currytahna:

  1. Sekoita kuivat aineet ensin morttelissa, tehosekoittimessa tai sauvasekottimella. Riko aineksia niin että maut sekoittuvat.
  2. Lisää kosteat aineet ja sekoita curry tasaiseksi massaksi.

Punainen kana-curry:

  1. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, vihreä parsa ja valmistamasi punainen currytahna. Kypsennä 1-2 minuuttia.
  2. Lisää kanapalat, kypsennä 1-2 min.
  3. Lisää kookosmaito, paksoi, mausteet ja sokeri, purista limemehua perään. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, mikäli seos on liian sakeaa.
  4. Tarkista maku ja lisää lopuksi yrtit curryn pinnalle.
  5. Tarjoile kookosriisin kera.

Kookosriisi:

  1. Huuhtele tarvittaessa riisi juoksevan veden alla niin, että ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
  2. Kaada riisit kattilaan, lisää vesi, kookosmaito, sokeri ja suola sekä raastettu limen kuori. Keitä riisi kypsäksi.
  3. Pidä riisi lämpimässä, kunnes curry on valmista. Mausta paahdetuilla seesaminsiemenillä. Nauti!
Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, kuva: Akifoto

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.