Haettu sivustolta 2.11.2024
Thairuoka ei ole monimutkaista valmistaa, mutta siinä kannattaa panostaa raaka-aineisiin. Näitä raaka-aineita löytyy hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista.
Kalakastikkeen sijasta voi toki käyttää suolaa, mutta kalakastike tuo thairuokiin suolaisuuden lisäksi syvän umamin maun.
Valmista ensin punainen currytahna ja käytä sitä kana-curryn valmistamiseen. Keitä myös riisi etukäteen ja pidä se lämpimässä kunnes curry on valmista.
Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona
Ainekset 4-6:lle annosta
Punainen currytahna:
1
punasipuli kuorittuna
1
sitruunaruoho (ellei löydy, niin älä huolestu, limen mehu riittää)
2-3
punaista chiliä
4-5
kuorittua ja murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
3-4
rkl
tomaattipyreetä
2-3
rkl
ketsuppia
½-1
tl
kuminaa jauhettuna
5-6
rkl
korianteria silputtuna
valkopippuria maun mukaan
3-4
rkl
kalakastiketta
2-3
rkl
HP-kastiketta tai katkaraputahnaa
2-3
rkl
tummaa sokeria
4-5
rkl
kookosmaitoa
2-3
limen mehu
Punainen kana-curry:
3-4
rkl
öljyä
1-2
kuorittua ja siivutettua keltasipulia
1-2
murskattua ja kuorittua valkosipulinkynttä
100
g
suolavedessä esikeitettyä vihreää parsaa kuorittuna ja pilkottuna
3-4
rkl
itse tehtyä punaista currytahnaa
400
g
maustamatonta broilerin rintafileetä pilkottuna
4-5
rkl
kookosmaitoa
1-2
paksoi-kaalia pestynä ja pilkottuna
4-5
rkl
basilikaa tai thai-basilikaa
3-4
rkl
kalakastiketta
2-3
rkl
tummaa sokeria tai palmusokeria
limen mehua maun mukaan
3-4
rkl
korianteria
Kookosriisi:
8
dl
vettä
2
dl
kookosmaitoa
3
tl
sokeria
2
tl
suolaa
1-2
limen kuori raastettuna
2
rkl
pannulla paahdettuja GoGreen seesaminsiemeniä
Ohje
Punainen currytahna:
- Sekoita kuivat aineet ensin morttelissa, tehosekoittimessa tai sauvasekottimella. Riko aineksia niin että maut sekoittuvat.
- Lisää kosteat aineet ja sekoita curry tasaiseksi massaksi.
Punainen kana-curry:
- Kuumenna öljy ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, vihreä parsa ja valmistamasi punainen currytahna. Kypsennä 1-2 minuuttia.
- Lisää kanapalat, kypsennä 1-2 min.
- Lisää kookosmaito, paksoi, mausteet ja sokeri, purista limemehua perään. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, mikäli seos on liian sakeaa.
- Tarkista maku ja lisää lopuksi yrtit curryn pinnalle.
- Tarjoile kookosriisin kera.
Kookosriisi:
- Huuhtele tarvittaessa riisi juoksevan veden alla niin, että ylimääräinen tärkkelys irtoaa.
- Kaada riisit kattilaan, lisää vesi, kookosmaito, sokeri ja suola sekä raastettu limen kuori. Keitä riisi kypsäksi.
- Pidä riisi lämpimässä, kunnes curry on valmista. Mausta paahdetuilla seesaminsiemenillä. Nauti!
Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, kuva: Akifoto
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua