Porkkanaraaste antaa mehevyyttä ja makua sämpylöihin. Käytä hyödyksi mahdollisesti tähteeksi jäänyttä porkkanaraastetta.
Mikäli haluat voimakkaan porkkanan maun, tee sämpylät lisäksi porkkanamehuun.
Älä paista sämpylöitä liikaa, jotta ne eivät kuivu.
Mikäli peität leivinliinalla sämpylät heti paistamisen jälkeen, saat pehmeän kuoren sämpylöille ja mikäli sivelet tai ruiskutat vettä sämpylöiden pinnalle paiston loppuvaiheessa ja jätät ne peittelemättä uunista pois ottamisen jälkeen, saat rapeakuorisia sämpylöitä.
Ainekset 20-25 kpl annosta
Ohje
-
Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva.
-
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
-
Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi.
-
Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Haluaisin vain kysyä että by Anonymous (not verified)
In reply to En ole ikinä epäonnistunut by Anonymous (not verified)
Tosi hyviä ja maukkaita, ja kaikki jotka ovat maistaneet ovat kehuneet superhyviksi.
En ole leipuri enkä ruoan laittaja mutta reseptinne avulla saimme tyttäreni kanssa aikaiseksi oikein maistuvia sämpylöitä. Kiitos ohjeista!
Ranskalainen säväys sämpylöihin tuli kämppikseltäni, joka sujautti pariin sämpylään sisälle kolme palaa tummaa suklaata - ei hullumpi idea!