Tämä resepti on osa kasvis-kauppakassiamme. Lue lisää ja katso kaikki teeman reseptit tästä linkistä.

Ainekset 1 iso reikäleipä annosta

1 ½
tl
suolaa
½
palaa
hiivaa (25 g)
2 ½
dl
vettä
½
dl
öljyä
3
dl
porkkanaraastetta

Ohje

  1. Mittaa hiutaleet, jauhot, suola ja murennettu hiiva kulhoon. Lisää öljy ja kädenlämpöinen vesi ja alusta taikina. Lisää porkkanaraaste alustuksen loppuvaiheessa taikinaan. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Taputtele kohonneesta taikinasta litteä pyöreä leipä leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota. Paina leivän keskelle reikä ja leikkaa viillot leivän pintaan sektoreittain.

  3. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

  4. Tarjoa lämpimänä.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.