Porkkanalaatikko on yksi joulun suosituimmista laatikoista, ja tässä versiossa käytetään porkkanaraastetta, mikä tekee valmistuksesta vaivatonta. Voit toki halutessasi keittää ja soseuttaa porkkanat perinteiseen tapaan, mutta raasteella säästät aikaa ja vaivaa. Laatikon voi valmistaa myös laktoosittomana käyttämällä laktoositonta maitojuomaa tai kasvislientä.

Porkkanalaatikon makuun saat vaihtelua korvaamalla porkkanan esimerkiksi punajuurella tai kaalilla. Tämä helppo porkkanalaatikko raasteesta tuo joulupöytään pehmeän maun ja täyteläisen rakenteen, ja ohrasuurimot ja kaurariisi-yhdistelmä tekevät siitä täydellisen lisäkkeen perinteisiin jouluruokiin.

Valmista tämä herkullinen laatikko ja viimeistele se rapealla korppujauhopinnalla sekä voinokareilla – näin saat aikaan täydellisen joululaatikon!

Kokeile Porkkanalaatikon raasteesta lisäksi myös näitä versioita joulupöydän rakastetusta klassikosta: Perinteinen porkkanalaatikko, Vegaaninen porkkanalaatikko & Porkkanalaatikko mannasuurimoilla.

Ainekset 6 annosta

dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
l
vettä tai kasvislientä
4-5
kpl
porkkanaa raasteena (500 g)
1
tl
suolaa
½-1
dl
siirappia
½
tl
muskottipähkinää
2
kananmunaa
6
dl
maitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
voita

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimoita/Kaura+Riisiä kasvisliemessä 20 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat (joko raakana tai kypsänä). Sekoita keitettyihin suurimoihin (jossa loppu neste mukana) porkkanaraaste ja muut ohjeen ainekset.
  2. Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 1-1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.

Kokeile Porkkanalaatikon raasteesta lisäksi myös näitä versioita joulupöydän rakastetusta klassikosta: Perinteinen porkkanalaatikko, Vegaaninen porkkanalaatikko & Porkkanalaatikko mannasuurimoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.