Porkkanalaatikko on yksi joulun suosituimmista laatikoista, ja tässä versiossa käytetään porkkanaraastetta, mikä tekee valmistuksesta vaivatonta. Voit toki halutessasi keittää ja soseuttaa porkkanat perinteiseen tapaan, mutta raasteella säästät aikaa ja vaivaa. Laatikon voi valmistaa myös laktoosittomana käyttämällä laktoositonta maitojuomaa tai kasvislientä.
Porkkanalaatikon makuun saat vaihtelua korvaamalla porkkanan esimerkiksi punajuurella tai kaalilla. Tämä helppo porkkanalaatikko raasteesta tuo joulupöytään pehmeän maun ja täyteläisen rakenteen, ja ohrasuurimot ja kaurariisi-yhdistelmä tekevät siitä täydellisen lisäkkeen perinteisiin jouluruokiin.
Valmista tämä herkullinen laatikko ja viimeistele se rapealla korppujauhopinnalla sekä voinokareilla – näin saat aikaan täydellisen joululaatikon!
Keitä ohrasuurimoita/Kaura+Riisiä kasvisliemessä 20 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat (joko raakana tai kypsänä). Sekoita keitettyihin suurimoihin (jossa loppu neste mukana) porkkanaraaste ja muut ohjeen ainekset.
Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 1-1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.
Loistava ohje! Porkkanalaatikosta pitämätön miehenikin on syönyt tätä hyvällä halulla. Harmittaa vain, että resepti on kadonnut uusien pakettien kyljestä.
Reseptiä ei tosiaan ole enää pakkauksissamme, mutta se löytyy siis täältä nettisivuilta sekä reseptivihkosestamme "Reseptejä Riisi- ja Ohrasuurimoista", jonka voi tilata maksutta nettisivuilta tai Kuluttajaneuvonnastamme. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta.