Valmista marinadikastike ja marinoi raakoja lohi- tai tonnikalasuikaleita kastikkeessa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

Voit käyttää myös valmiiksi graavattua tai kylmäsavustettua kalaa, tällöin voit antaa kalan maustua vain pikkuhetken marinadissa.

Tölkki tonnikalaa menee pika-apuna, kun haluat nopeasti ruokaa kaapissa olevista aineista, marinoi toki hetki tonnikalasäilykettäkin.

Ruokaan sopii tähteeksi jäänyt riisi+ohra-suurimoseos, ohrasuurimo tai riisi.

Jos keität Riisi+Ohraa tätä varten, voit keittää kerralla esim. 1½ dl suurimoita 5 dl:ssa vettä. Käytä loppu kypsä suurimoseos smoothien tai jogurtin joukkoon tai salaattiin.

Ainekset 1 annos, n. 4 dl runsas kulho annosta

100
g
raakaa lohta (kylmäsavulohta tai raakaa tonnikalaa (½ tlk tonnikalaa))
½
punajuuri tai porkkana
n. 3 cm
kurkkua
1
dl
härkäpapuja tai japanilaisia edamameja (soijapapuja)
1
pieni avokado (100 g)
2
tl
sitruunamehua
2
vihreää sipulinvartta tai nippu ruohosipulia
pieni nippu rucolaa, korianteria tai muuta yrttisalaattia (½-1 dl)
1
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä
Marinadikastike:
1
cm
tuoretta inkivääriä (10 g)
1
rkl
makeaa soijakastiketta tai misokastiketta
1
rkl
Sriracha-kastiketta tai makeaa chilikastiketta
1
rkl
sitruuna- tai appelsiinimehua
1
rkl
avokado- tai seesaminsiemenöljyä
½
tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Hienonna marinadia varten inkivääri ja sekoita kaikki marinadikastikkeen ainekset keskenään. Kuutioi kala. Laita raa’at kalapalat marinoitumaan kastikkeeseen viileään vähintään 2 tunniksi tai yön yli tai kypsät kalapalat maustumaan hetkeksi.
  2. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsistä suurimoista neste pois lävikössä.
  3. Ota raa’asta punajuuresta tai porkkanasta ohuita lastuja tai pitkiä suikaleita lasturaudalla, raastinraudan suikaleterällä tai perunankuorimaveitsellä. Voit kuumentaa suikaleet pannulla tai mikroaaltouunissa nopeasti (1–2 min). Viipaloi kurkku renkaiksi. Viipaloi avokado, pirskottele päälle sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.
  4. Kokoa ruoka korkeareunaiseen kulhoon. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, pohjalle eniten kypsiä suurimoita ja viimeksi pintaan kevyimmät aineet, kuten yrtit ja siemenet. Pirskottele marinadikastiketta päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.