Herkullista ja nopeaa syötävää saa, kun valmistaa Pizza Quesadilloja eli Pizzadilloja.

Kätevintä on käyttää valmiita tortilloja – tai voit myös leipoa itse tortillaletut.

Ainekset 3 kpl isoja, 18 kolmiota annosta

1
pkt
tortilloja (6-8 kpl)
Tomaattikastike:
400
g
tomaattimurskaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
tuoretta hienonnettua basilikaa (1 rkl kuivattua)
3
hienonnettua valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi:
2
rkl
oliiviöljyä
50
g
ilmakuivattuja luomuchorizoja viipaleina
50
g
artisokansydämiä tai kivettömiä oliiveja
75
g
murustettua fetajuustoa
3
dl
emmental-mozzarellajuustoraastetta (120 g)

Ohje

  1. Valmista ensin tomaattikastike: mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä ilman kantta niin, että seos kuplii hiljalleen 10 minuuttia, sekoita lopuksi tasaiseksi.

  2. Valmista yksi pizza quesadilla kerrallaan paistinpannulla. Laita siihen vähän öljyä, kuumenna miedolle lämmölle ja aseta päälle tortillalevy. Levitä heti levylle 1 dl tomaattikastiketta, ohuita choritzoviipaleita, viipaloituja artisokansydämiä tai oliiveja sekä murustettua fetaa ja juustoraastetta. Paina toinen tortilla päälle. Paista miedolla lämmöllä 1 minuutti, käännä kahdella lastalla tai isolla lastalla ja paista toiselta puolelta 1 minuutti.

  3. Leikkaa tarjoiltaessa kuuteen osaan kolmioiksi. Nauti pizzadillat kuumina.

Tee ylijäävistä tortillaletuista itse tehtyjä nachoja, katso helppo reseptimme.

Resepti:
Arja Elina Laine (julkaistu LEIPÄ-kirjassa 2020)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.