Pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumvehnäjauho.
Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi "kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä.
Pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka molempia.
Jos pidät tulisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti.
Ainekset 8 kpl annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi". Täytä pitaleivät salaatti- tai lihatäytteellä (tai halutessasi molemmilla).
-
Kypsennä porsaanpaistisuikaleet öljyssä pannulla, lisää kiinankaali- ja paprikasuikaleet. Mausta hyvin/mieleiseksi.
-
Suikaloi kiinakaali ja sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Mausta hyvin/mieleiseksi. Kuumenna täyte pannulla ennen täyttämistä tai käytä pitaleipien täytteeksi sellaisenaan.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Voiko pitalevän valmistaa by Anonymous (not verified)
In reply to 5dl durumjauhoja oli liian by Anonymous (not verified)
-Leipuri
In reply to Voiko paistettuja pitaleipiä by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää kuivahiivaa, niin by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää kuivahiivaa, niin by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää kuivahiivaa, niin by Anonymous (not verified)
Mahtava juhannusruoka, helppo esivalmistella. :D
Tehtiin myös kebab itse.
pitaleipää.
:):):)