Valmista itse täydellisen kuohkeat pitaleivät helposti kotona! Myllyn Paras Durumvehnäjauhoilla leivottuna saat taikinan, joka kohoaa uunissa kauniiksi kupliksi – juuri niin kuin pitaleivän kuuluukin. Vältä pistelyä, jotta leipien rakenne pysyy ilmavana.
Pitaleivät ovat täydellinen pohja luoville täytteille: kokeile mausteista lihatäytettä porsaanpaistisuikaleilla tai raikasta salaattitäytettä fetalla ja ranskankermalla. Jos pidät tulisesta ruoasta, älä säästele mausteissa! Pitaleivät sopivat erinomaisesti niin arkiruoaksi kuin juhlavaksi herkuksi – täytteet voit muokata juuri oman maun mukaan.
Ainekset 8 annosta
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi". Täytä pitaleivät salaatti- tai lihatäytteellä (tai halutessasi molemmilla).
- Kypsennä porsaanpaistisuikaleet öljyssä pannulla, lisää kiinankaali- ja paprikasuikaleet. Mausta hyvin/mieleiseksi.
- Suikaloi kiinakaali ja sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Mausta hyvin/mieleiseksi. Kuumenna täyte pannulla ennen täyttämistä tai käytä pitaleipien täytteeksi sellaisenaan.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Voiko pitalevän valmistaa by Anonymous (not verified)
In reply to 5dl durumjauhoja oli liian by Anonymous (not verified)
-Leipuri
In reply to Voiko paistettuja pitaleipiä by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää kuivahiivaa, niin by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää kuivahiivaa, niin by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää kuivahiivaa, niin by Anonymous (not verified)
Mahtava juhannusruoka, helppo esivalmistella. :D
Tehtiin myös kebab itse.
pitaleipää.
:):):)