Pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumvehnäjauho.

Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi "kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä.

Pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka molempia.

Jos pidät tulisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti.

Ainekset 8 kpl annosta

Pitaleivät:
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Lihatäyte:
400
g
marinoituja porsaanpaistisuikaleita
1
rkl
öljyä
200
g
kiinankaalia
2
paprikaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
chilijauhetta
tl
yrttisuolaa
Salaattitäyte:
1
ps
herne-maissi-paprika-sekoitusta
n.300
g
kiinankaalia
1-2
sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
1
dl
kivettömiä oliiveja viipaleina
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100
g
ranskankermaa tai maustettua tuorejuustoa
½
tl
taco- tms. mausteseosta
½-1
tl
viher- tai punapippuria
tl
yrttisuolaa
100
g
juustoraastetta tai raejuustoa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".  Täytä pitaleivät salaatti- tai lihatäytteellä (tai halutessasi molemmilla).

  2. Kypsennä porsaanpaistisuikaleet öljyssä pannulla, lisää kiinankaali- ja paprikasuikaleet. Mausta hyvin/mieleiseksi.

  3. Suikaloi kiinakaali ja sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Mausta hyvin/mieleiseksi. Kuumenna täyte pannulla ennen täyttämistä tai käytä pitaleipien täytteeksi sellaisenaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.