Ainekset annosta

Pohja
Kananmunan valkuaista
Täyte
300
g
Valkosuklaata
2 ¼
dl
Kermaa
3
Liivatelehteä
Ripaus vaniljapulveria
Kiille
2
dl
Karpalomehua
2
kpl
Liivatelehteä
(punaista pastaväriä)
Koristelu
Karpaloita
Granaattiomenan siemeniä
Karhunvatukoita
Pipareita
Rosmariinin oksia

Ohje

POHJA:

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Kauli taikina ohueksi ja painele voideltuun piirakkavuokaan
  3. Laita painoksi esim. keraamisia paistokuulia
  4. Paista 200 asteessa n. 10 min kunnes taikina on kypsä, mutta ei rapea
  5. Voitele huolellisesti valkuaisella heti uunista ottamisen jälkeen

TÄYTE:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  2. Kuumenna kerma kattilassa, älä kuitenkaan anna kiehua. Nosta pois liedeltä
  3. Lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi
  4. Lisää valkosuklaa ja anna hautua kannen alla n. 5 min
  5. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää vanilja

KIILLE:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  2. Kuumenna kattilassa 1 dl mehua
  3. Lisää liivatelehdet
  4. Lisää loput mehusta ja halutessasi tippa pastaväriä
  5. Kaada jäähtynyt kiille piirakan päälle ja anna hyytyä

KORISTELU:

  1. Koristele marjoilla, rosmariinin oksilla sekä pipareilla
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Jenna Siikala

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.