Haettu sivustolta 2.11.2024
Ainekset annosta
Pohja
Kananmunan valkuaista
Täyte
300
g
Valkosuklaata
2 ¼
dl
Kermaa
3
Liivatelehteä
Ripaus vaniljapulveria
Kiille
2
dl
Karpalomehua
2
kpl
Liivatelehteä
(punaista pastaväriä)
Koristelu
Karpaloita
Granaattiomenan siemeniä
Karhunvatukoita
Pipareita
Rosmariinin oksia
Ohje
POHJA:
- Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan
- Kauli taikina ohueksi ja painele voideltuun piirakkavuokaan
- Laita painoksi esim. keraamisia paistokuulia
- Paista 200 asteessa n. 10 min kunnes taikina on kypsä, mutta ei rapea
- Voitele huolellisesti valkuaisella heti uunista ottamisen jälkeen
TÄYTE:
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- Kuumenna kerma kattilassa, älä kuitenkaan anna kiehua. Nosta pois liedeltä
- Lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi
- Lisää valkosuklaa ja anna hautua kannen alla n. 5 min
- Sekoita massa tasaiseksi ja lisää vanilja
KIILLE:
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- Kuumenna kattilassa 1 dl mehua
- Lisää liivatelehdet
- Lisää loput mehusta ja halutessasi tippa pastaväriä
- Kaada jäähtynyt kiille piirakan päälle ja anna hyytyä
KORISTELU:
- Koristele marjoilla, rosmariinin oksilla sekä pipareilla
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Jenna Siikala
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua