Tähtianis ja mantelit tuovat luumupiirakkaan makua ja mehevyyttä. Tarjoa kaveriksi vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Ainekset 8 annosta

Mantelikreemi:
2
tähtianista murskattuna / jauhettuna
75
g
voita
1
dl
kidesokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
mantelijauhoa
2
kananmunaa
Lisäksi:
8
(noin 400 g) kypsää luumua
½
dl
mantelilastuja

Ohje

  1. Painele ruismurotaikina piirakkavuokaan tasaiseksi reunoille saakka. 
  2. Murskaa tähtianis huhmareella tai maustemyllyllä mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Ravistele jauhe siivilän läpi.
  3. Sekoita voi, sokerit ja jauhettu tähtianis keskenään tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon mantelijauhot sekä kananmunat.
  4. Levitä mantelikreemi taikinan päälle ja lohkotut luumut kreemin pinnalle. Viimeistele mantelilastuilla. Paista luumu-mantelipiirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.