Pirteä piiras, joka toimii sitä paremmin mitä kypsempiä persikat ovat. Hyviä tuloksia on lupa odottaa myös nektariineilla. Piiras on toki hyvää sellaisenaan, ja varsinkin vaniljajäätelön kera.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikinalevyt yhteen leivinpaperin päällä. Penslaa kaulittu taikina reunoilta kananmunalla. Painele pintaan haarukalla reikiä ja esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Surauta enimmät pistaaseista sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tomusokeri, jauhot ja loput kananmunasta. Surauta tahnaksi. Sekoita mukaan limen raastettu kuori ja sormisuola. Levitä tahna ohueksi kerrokseksi taikinan päälle. Murskaa jäljelle jääneet pistaasit.
Puolita persikat ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat kahdeksaan yhtä suureen osaan. Asettele nätiksi riviksi taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria.
Paista ensin 10-12 minuuttia ja lisää sen jälkeen murskatut pistaasit. Paista vielä 5-8 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kauniisti vaalean ruskeaa. Tarjoa jäätelön kanssa.
Kommentteja ja keskustelua