Pirteä piiras, joka toimii sitä paremmin mitä kypsempiä persikat ovat. Hyviä tuloksia on lupa odottaa myös nektariineilla. Piiras on toki hyvää sellaisenaan, ja varsinkin vaniljajäätelön kera.

Ainekset 8 annosta

1
kananmuna vatkattuna
100
g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
50
g
tomusokeria
1
limen kuori
sormisuolaa
4
persikkaa
1
rkl
sokeria

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikinalevyt yhteen leivinpaperin päällä. Penslaa kaulittu taikina reunoilta kananmunalla. Painele pintaan haarukalla reikiä ja esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Surauta enimmät pistaaseista sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tomusokeri, jauhot ja loput kananmunasta. Surauta tahnaksi. Sekoita mukaan limen raastettu kuori ja sormisuola. Levitä tahna ohueksi kerrokseksi taikinan päälle. Murskaa jäljelle jääneet pistaasit.
  3. Puolita persikat ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat kahdeksaan yhtä suureen osaan. Asettele nätiksi riviksi taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria.
  4. Paista ensin 10-12 minuuttia ja lisää sen jälkeen murskatut pistaasit. Paista vielä 5-8 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kauniisti vaalean ruskeaa. Tarjoa jäätelön kanssa.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.