Ainekset 2-3:lle, 6 vohvelia annosta

Vohvelit:
1
muna
3
rkl
pullomargariinia
3
dl
maitoa
ripaus suolaa
50
g
pakastepinaattia tai nokkosta
Lisäksi:
4
rkl
kevytranskankermaa
hienonnettua tilliä
sitruunamehua
sitruunan raastettua kuorta
mustapippuria
n.50
g
kylmäsavustettua tai 100-200 g savustettua kirjolohta tai lohta tai muuta savustettua tai kypsää kalaa (esim. edellisen päivän aterialta)

Ohje

  1. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon pullomargariini sekä maito. Vispilöi jauhot joukkoon vähitellen, etteivät ne paakkuunnu. Sekoita sulanut pinaatti viimeiseksi taikinan joukkoon.

  2. Suikaloi tai paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Pese sitruuna hyvin ja raasta vähän kuorta. Mausta ranskankerma raastetulla kuorella, sitruunamehulla, tillisilpulla ja mustapippurilla. Ranskankerma maistuu sellaisenaankin tai pelkästään esim. tillillä maustettuna.

  3. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit. Nauti ne kuumina kalan ja ranskankerman kera. Lisäksi maistuvat kurkkuviipaleet tai vihreä salaatti. Jos käytössäsi ei ole vohvelirautaa, paista ohukaisia. Lisää silloin taikinaan jauhoja vain 1½ dl.

VINKKI: Voit valmistaa vohvelit tai ohukaiset myös Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhosta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon pinaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.