Pohjois-afrikkalaiseen tapaan maustettua nyhtöpossua kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Menee mainiosti niin riisin kuin pastankin parina. Tässä ohjeessa pitkään ja hartaasti hautunut liha höystää vohvelitaikinaa. Vohveleiden kanssa maistuu harissasta potkunsa saava rapsakka juuressalaatti.

Ainekset annosta

Maghreb pulled pork:
2
kg
kassleria
suolaa ja mustapippuria myllystä
3
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
harissa-tahnaa
4
valkosipulinkynttä raastettuna
1
rkl
juustokuminaa
½
dl
punaviinietikkaa
2
dl
tuorepuristettua appelsiinimehua
Tulinen porkkana-fenkolisalaatti:
3
porkkanaa
1
pieni fenkoli
kourallinen persiljaa
kourallinen korianteria
rkl
harissaa
1
rkl
säilötyn sitruunan kuorta hienonnettuna
1
tl
korianterin siemeniä pannulla paahdettuna ja jauhettuna
1
tl
kuminan siemeniä pannulla paahdettuna ja jauhettuna
1
sitruunan mehu
2
rkl
riisietikkaa
½
dl
rypsiöljyä
Pulled pork -vohvelit:
1
tl
chilijauhetta
4
dl
vettä
300
g
Maghreb pulled porkia

Ohje

Maghreb pulled pork:

  1. Tee lihaan pienet viillot. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita pyree, harissa, valkosipuli, juustokumina ja etikkaa pienessä kulhossa. Hiero marinadi tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha astiaan, peitä kelmulla ja anna marinoitua yön yli.

  3. Laita liha rasvapuoli ylöspäin uunin kestävään astiaan/pataan. Kaada mukaan appelsiinimehu ja peitä kannella. Kypsennä 160-asteisessa uunissa kolme tuntia, kunnes liha melkein hajoaa kosketuksesta. Riko kasslerin rakenne rikki haarukoilla.

Tulinen porkkana-fenkolisalaatti:

  1. Leikkaa porkkanat noin 5 mm:n paksuisiksi puoliympyröiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

  2. Yhdistä porkkanat ja kaikki loput ainekset kulhossa. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.

Pulled pork -vohvelit:

  1. Vispaa lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Yhdistä taikina ja nyhtöpossu.

  3. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa. Tarjoa porkkana-fenkolisalaatin ja hummuksen kera / kreikkalainen jogurtti + oliiviöljy & harissa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.