Pohjois-afrikkalaiseen tapaan maustettua nyhtöpossua kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Menee mainiosti niin riisin kuin pastankin parina. Tässä ohjeessa pitkään ja hartaasti hautunut liha höystää vohvelitaikinaa. Vohveleiden kanssa maistuu harissasta potkunsa saava rapsakka juuressalaatti.
Ainekset annosta
Ohje
Maghreb pulled pork:
-
Tee lihaan pienet viillot. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita pyree, harissa, valkosipuli, juustokumina ja etikkaa pienessä kulhossa. Hiero marinadi tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha astiaan, peitä kelmulla ja anna marinoitua yön yli.
-
Laita liha rasvapuoli ylöspäin uunin kestävään astiaan/pataan. Kaada mukaan appelsiinimehu ja peitä kannella. Kypsennä 160-asteisessa uunissa kolme tuntia, kunnes liha melkein hajoaa kosketuksesta. Riko kasslerin rakenne rikki haarukoilla.
Tulinen porkkana-fenkolisalaatti:
-
Leikkaa porkkanat noin 5 mm:n paksuisiksi puoliympyröiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
-
Yhdistä porkkanat ja kaikki loput ainekset kulhossa. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.
Pulled pork -vohvelit:
-
Vispaa lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Yhdistä taikina ja nyhtöpossu.
-
Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa. Tarjoa porkkana-fenkolisalaatin ja hummuksen kera / kreikkalainen jogurtti + oliiviöljy & harissa.
Kommentteja ja keskustelua