Tässä reseptissä se juttu on paahdettujen kaurahiutaleiden ja siementen antama suuntuntuma versus herkulliseksi hautunut puuro. Kokonaisuuden täydentää maukas pinaatti ja koko hoitoa pyöristelevä jogurtti.

Ainekset 2:lle annosta

suolaa ja mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
tl
chilastuja
150
g
pinaattia
myslimixiä (kts. ohje alla)
2
dl
Bulgarian jogurttia
Myslimix
½
dl
mantelilastuja
½
dl
GoGreen kurpitsansiemeniä paahdettuina
½
dl
GoGreen auringonkukansiemeniä
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä

Ohje

Puuro:

  1. Kuumenna kattilassa 7 dl vettä kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Pienennä lämpöä ja hauduttele kannen alla kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Puuron poristessa lämmitä oliiviöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja chililastut. Paista hetken, mutta älä anna valkosipulin palaa tai ottaa väriä. Lisää pannulle pilkottu pinaatti ja kypsennä, kunnes se on pehmeää.
  3. Jaa puuro kulhoihin ja asettele päälle vihreät. Koristele omatekoisella myslisekoituksella. Viimeistele lusikallisella jogurttia ja pirskottele päälle oliiviöljyä, tarvittaessa myös sormisuolaa.

Myslimix:

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja siemenet pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
  2. Levitä sekoitus leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä, kunnes kaikki ovat hieman paahtuneet, 8-12 minuuttia.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.