Kulhoruoat ovat suosittuja. Hiutaleita käyttämällä kulhoihin syntyvät nopeasti ruokaisat suolaiset lounaat, jotka on valmistettu puuron tyyliin.

Lounaspuurot kulhoissa ovat huokeita ja ilmastoystävällisiä, kun käytät niihin kotimaisia Myllyn Paras hiutaleita, itse poimittuja tai läheltä ostettuja sieniä tai juureksia.

Ainekset 2:lle annosta

2
salottisipulia
2
keltajuurta tai punajuurta
1
rkl
rypsiöljyä
100
g
kantarelleja tai suppilovahveroita
7
dl
vettä
1
rkl
kasvis- tai sienifondia tai 1 liemikuutio
½-1
tl
suolaa
tl
hienonnettua valkopippuria
n. 2
rkl
tuoretta lehtipersilijaa silputtuna

Ohje

  1. Puhdista ja kuori sipulit ja juurekset. Silppua sipuli ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja paahda sipulisilppu ja juuresraaste siinä.
  3. Puhdista ja pilko sienet ja lisää ne kattilaan, lisää myös hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti seoksessa. Kaada päälle vesi, jonka olet voinut kuumentaa etukäteen vedenkeittimessä. Mausta ohjeen mukaisesti.
  4. Anna seoksen kypsyä 5 minuuttia ja tarkista vielä maku.
  5. Jaa ruoat kulhoihin ja nauti heti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.