Haettu sivustolta 12.2.2025
Notkistetulla sipulilla, tuorejuustolla ja fetalla täytetyt taikinakupit käyvät erinomaisesti retkievääksi tai alkupalaksi isommalle aterialle, ja miksei suolaiseksi herkuksi tavallista juhlavampaan kahvitteluun.
Ainekset annosta
1
rkl
kasvisöljyä
1
pieni sipuli hienonnettuna
150
g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1
pussi
pakastepinaattia
200
g
fetajuustoa murusteltuna
3
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2
rkl
raastettua sitruunakuorta
mustapippuria myllystä
voita vuokien voitelemiseen
suolaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
Ohje
- Lämmitä öljy pannulla ja paista sipulit läpikuultaviksi. Mausta suolalla ja lisää valkosipuli. Paista minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen. Nosta pois liedeltä.
- Yhdistä kulhossa tuorejuusto, 1 kananmuna, paistettu sipuli, pinaatti, feta, tilli ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Rasvaa yhdeksän kuppia muffinivuoasta. Kauli kevyesti jauhotetulla työtasolla lehtitaikinalevy noin 30 x 30 cm:n neliöksi. Leikkaa levy yhdeksään yhtä suureen osaan.
- Laita taikinalevyt vuokiin niin, että reunat roikkuvat sivuilla. Lusikoi täyte vuokiin. Taita taikinan reunat yhteen keskelle ja nipistä kiinni. Anna kylmentyä jääkaapissa puoli tuntia ennen paistamista.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vatkaa kananmuna ja tilkka vettä pienessä kulhossa. Penslaa jäähtyneet nyytit kananmunalla.
- Paista kauniin ruskeiksi, noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen kuin nostat nyytit muffinivuoasta.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua