Notkistetulla sipulilla, tuorejuustolla ja fetalla täytetyt taikinakupit käyvät erinomaisesti retkievääksi tai alkupalaksi isommalle aterialle, ja miksei suolaiseksi herkuksi tavallista juhlavampaan kahvitteluun.

 

Ainekset annosta

1
rkl
kasvisöljyä
1
pieni sipuli hienonnettuna
150
g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1
pussi
pakastepinaattia
200
g
fetajuustoa murusteltuna
3
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2
rkl
raastettua sitruunakuorta
mustapippuria myllystä
voita vuokien voitelemiseen
suolaa
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna

Ohje

1. Lämmitä öljy pannulla ja paista sipulit läpikuultaviksi. Mausta suolalla ja lisää valkosipuli. Paista minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen. Nosta pois liedeltä.

2. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, 1 kananmuna, paistettu sipuli, pinaatti, feta, tilli ja sitruunankuori. Mausta  suolalla ja pippurilla.

3. Rasvaa yhdeksän kuppia muffinivuoasta. Kauli kevyesti jauhotetulla työtasolla lehtitaikinalevy noin 30 x 30 cm:n neliöksi. Leikkaa levy yhdeksään yhtä suureen osaan.

4. Laita taikinalevyt vuokiin niin, että reunat roikkuvat sivuilla. Lusikoi täyte vuokiin. Taita taikinan reunat yhteen keskelle ja nipistä kiinni. Anna kylmentyä jääkaapissa puoli tuntia ennen paistamista.

5. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vatkaa kananmuna ja tilkka vettä pienessä kulhossa. Penslaa jäähtyneet nyytit kananmunalla.

6. Paista kauniin ruskeiksi, noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen kuin nostat nyytit muffinivuoasta.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.