Ainekset 16 kpl annosta

Täyte:
600
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
¾
tl
rouhittua valkopippuria
1
ruukku
tilliä
½
sitruuna
1
ruukku
tuoretta rosmariinia
n. 70
g
babypinaattia
Voiteluun:
1
kananmuna

Ohje

  1. Aloita lohesta. Leikkaa lohipala nahkaa myötäillen noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakealle lautaselle. Ripottele suola, pippuri ja silputtu tilli lohiviipaleille ja purista sitruunan puolikkaasta mehu päälle. Irrota rosmariinin varret ja leikkaa ne kahteen, kolmeen osaan. Riivi pätkityistä varsista alimmat lehdet irti, silppua ne ja ripottele silppu lohiviipaleille. Anna maustua jääkapissa pari tuntia.
  2. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Leikkaa levyt neliöiksi. Huuhtele ja linkoa pinaatinlehdet. Lorauta pikkukippoon tilkka kylmää vettä. Kuumenna uuni 230 asteeseen.
  3. Jaa pinaatinlehdet ja maustuneet lohiviipaleet taikinaneliöiden päälle. Kastele sormet vesikipossa, nappaa taikinaneliön kulmista kiinni, venytä hiukan ja paina kulmat kiinni täytteen päälle keskelle. Voitele nyytit rikkivispatulla kananmunalla. Tuikkaa rosmariininvarret nyyttien liitoskohtaan. Voit varmistaa nyyttien sauman kiinnityksen vielä cocktailtikulla. Paista uunissa alatasolla 18–20 minuuttia.
  4. Poista cocktailtikut ennen tarjoilua. Tarjoa lämpiminä keiton tai salaatin lisukkeena. Lohinyytit maistuvat myös kahvin, teen, oluen tai valkoviinin kanssa.  
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.