Ainekset n. 24 kpl annosta

dl
oliiviöljyä
Täyte:
500
g
pakastepinaattia sulatettuna
300
g
kreikkalaista jogurttia
300
g
fetajuustoa murustettuna tai pehmeää vuohenjuustoa
4
kananmunaa
tl
suolaa
½-1
tl
jauhettua muskottipähkinää
½-¾
tl
rouhittua valko- tai mustapippuria

Ohje

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sipaise hiukan oliiviöljyä muffinipellin koloihin.

  2. Sekoita täytteen aineet.

  3. Avaa filotaikinarulla ja ota levyistä noin puolet riippuen muffinipellin kolojen määrästä (yhdestä levystä tulee kaksi nyyttiä). Suojaa loput filotaikinalevyt kuivumiselta peittämällä ne tuorekelmulla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  4. Voitele levystä puolet oliiviöljyllä ja käännä toinen puoli päälle. Voitele taitetun levyn puolikas öljyllä ja käännä levy kaksin kerroin. Sipaise taiteltu taikinalevy vielä kerran öljyllä ja leikkaa se kahteen osaan saksilla. Painele palat koloihin ja jatka seuraavien levyjen kanssa samoin. Annostele täyte vuokiin ja taivuta taikinaliepeitä hiukan täytteen päälle.

  5. Paista nyytit 210-asteisen uunin alatasolla noin 22 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet nyytit koloista ja siirrä ne tarjoiluvadille.

  6. Valmista loput levyt ja täyte nyyteiksi ja paista.

Vinkki! Säilytä jäähtyneet leivonnaiset jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Lämmitä nyytit juuri ennen tarjoilua 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, näin saat niihin vastapaistetun leivonnaisen rapeuden.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.