Marjarahkatäytteiset croissantit ovat helppoja valmistaa. Croissantit saat tehtyä nopeasti valmiista Myllyn Paras Voitaikinasta ja täytekin valmistuu vain kahdesta aineesta - marjarahkasta ja kermasta. Nämä helpot voitaikinacroissantit sopivat erityisen hyvin vaikka ystävänpäivän leivonnaisiksi!

Täytteen maustettu rahka ja vispikerma vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Jos haluat täytteeseen hieman enemmän väriä, voit lisätä valmiin vaahdon joukkoon halutessasi pienen määrän elintarvikeväriä. Pursota tai lusikoi valmis täyte croissantien sisään ja viimeistele leivokset siivilöimällä täytettyjen croissantien päälle hieman tomusokeria.

Ainekset 10 annosta

Croissantit:
1
kananmunan keltuainen
1
rkl
kuohu- tai vispikermaa
Täyte:
200
g
kuningatar- tai marjarahkaa
2
dl
vispikermaa
(elintarvikeväriä)
Koristeluun:
(tomusokeria)

Ohje

  1. Sulata voitaikina paketin ohjeen mukaisesti.
  2. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kulmasta kulmaan kolmioiksi. Rullaa taikinakolmiot kolmion leveästä reunasta rulliksi ja käännä niin, että kärki jää mahdollisimman hyvin croissantin alle. Nosta croissantit leivinpaperin päälle uunipellille, mutta jätä croissantien väliin kohomaisvaraa.
  3. Sekoita kupissa keltuainen ja kerma. Voitele voitaikinacroissantit seoksella.
  4. Paista croissanteja 220-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes croissantit ovat kypsiä.
  5. Valmista täyte vatkaamalla kuningatarrahka ja kerma kulhossa vaahdoksi. Voit halutessasi lisätä vaahdon joukkoon pienen määrän elintarvikeväriä, jos haluat täytteeseen enemmän väriä.
  6. Halkaise jäähtyneet croissantit. Lusikoi täyte pursotuspussiin ja pursota, tai vaihtoehtoisesti annostele täytettä lusikalla.
  7. Paina kansi täytteen päälle ja viimeistele croissantit tomusokerilla halutessasi.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.