Mokkapalat kuuluvat monen suomalaisen suosikkileivonnaisiin! Tällä ohjeella valmistuu pellillinen meheviä, kauniita leivonnaisia.

Koristele valmiit mokkapalat heti kuorruttamisen jälkeen esimerkiksi erilaisilla koristerakeilla tai nonparelleilla. Koristeeksi voit ripotella myös kookoshiutaleita.

Mokkapalat kannattaa leikata paloiksi vasta vähän ennen tarjoilua, jotta reunat eivät pääse kuivumaan. Säilytä valmiiksi leikatut mokkapalat huoneenlämmössä. 

Ainekset noin 20 palaa annosta

Pohja:
dl
kahvia
200
g
voita
5
kananmunaa
4
dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
¾
dl
kaakaojauhetta
Kuorrute:
75
g
voita
¾
dl
kahvia
¾
dl
kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria
n. 7
dl
tomusokeria

Ohje

  1. Keitä kahvi ja mittaa se kattilaan. Lisää kattilaan myös voi. Kuumenna niin, että voi sulaa. Nosta sivuun jäähtymään hetkeksi.
  2. Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden muutamassa erässä kahvi-voiseoksen kanssa vuorotellen. Kun taikina on tasaista, levitä se uunipellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 36 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista paiston aikana kuorrute. Sulata voi yhdessä kahvin kanssa kattilassa. Mittaa seoksen joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria sen verran, että saat kuorrutteesta paksun, mutta kuitenkin levittyvän kuorrutteen.
  4. Kaada kuorrute kuuman pohjan päälle ja levitä esimerkiksi veistä apuna käyttäen kuorrute koko levyn päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet ennen kuin kuorrute kovettuu.
  5. Anna jäähtyä noin 30-60 minuuttia ja nosta pelti sen jälkeen jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Leikkaa jäähtynyt mokkapellillinen paloiksi ja säilytä valmiiksi leikatut mokkapalat huoneenlämmössä.

VINKKI: Ripottele koristeet mokkapalojen kuorrutteen päälle heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, koska kuorrutteen pinta jähmettyy nopeasti. Muuten koristeet eivät tartu pintaan kiinni.

VINKKI: Voit käyttää mokkapaloissa pohjan nesteenä kahvin sijaan myös vettä, maitoa tai mehua.

Resepti:
Taru Vihavainen, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.