• Tee kasvimaan/vihannestorin nuorista kasviksista nyyttejä.
  • Suikaloi hitaimmin kypsyvät juurekset kaikista ohuimmiksi.
  • Laita folio nyytteihin yhdessä jo aiemmin keitetyn Riisi+Ohran tai Kaura+Riisin kanssa.
  • Mausta tuorejuustolla!
  • Vaihtelemalla kasviksia, juustojen makuja ja mausteita saat aina erilaisia nyyttejä.

Ainekset 6 isoa nyyttiä annosta

1
l
porkkanaa, retiisiä, herneitä, kaaleja ym. (n. 500 g)
1
rkl
hienonnettua tuoretta persiljaa tai basilikaa
6-10
valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, hienonnettua mustapippuria
Päälle:
200
g
yrttituorejuustoa

Ohje

  1. Viipaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita niiden joukkoon kypsä, pakkauksen ohjeen mukaan valmistettu riisi-ohra ja muut aineet. Jaa kasvikset 6:lle paksulle tai kaksinkertaiselle alumiinifolioarkille.

  2. Lisää jokaisen päälle tuorejuustoa ja supista folion reunat suppuun ylös nyytiksi.  Laita nyytit grilliin ja kypsennä miedohkossa lämmössä n. 15 min.

  3. Tarjoile sellaisenaan tai grillatun kalan, kanan tai lihan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.