Makea Kauramurotaikina ja happamat pihlajanmarjat sopivat mainiosti yhteen tässä maukkaassa pihlajanmarja-reseptissä. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä. Suosi mahdollisimman punaisia marjoja, sillä haaleampi oranssi marja on yleensä karvaampi.
Nauti näistä herkullisista ja ravitsevista pihlajanmarja-cookieseista, jotka yhdistävät täydellisesti makean ja happaman maun. Tämä pihlajanmarja-resepti on erinomainen tapa hyödyntää syksyn marjasatoa!
Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa (n. 30 sek-1 min). Sekoita sulaneeseen taikinaan huolellisesti kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.
Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä ja jonka marjat ovat mahdollisimman punaisia. Sekoita pehmeään taikinalevyyn 2 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi.
Pyörittele käsin taikinalevystä kaksi paksua pötköä ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5-7 cm.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-7 min. tai laita pikkuleivät 225-asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien tällöin olla uunissa 10 min. Muista: Pikkuleipiä paistaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!
VINKKI: Voit kokeilla ohjetta myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla.
Kommentteja ja keskustelua