Makea Kauramurotaikina ja happamat pihlajanmarjat sopivat mainiosti yhteen tässä maukkaassa pihlajanmarja-reseptissä. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä. Suosi mahdollisimman punaisia marjoja, sillä haaleampi oranssi marja on yleensä karvaampi.

Nauti näistä herkullisista ja ravitsevista pihlajanmarja-cookieseista, jotka yhdistävät täydellisesti makean ja happaman maun. Tämä pihlajanmarja-resepti on erinomainen tapa hyödyntää syksyn marjasatoa!

Ainekset noin 20 annosta

2-3
rkl
kaakaojauhetta
75
g
tummaa suklaata rouheena
2
dl
pihjalanmarjoja

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa (n. 30 sek-1 min). Sekoita sulaneeseen taikinaan huolellisesti kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.
  2. Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä ja jonka marjat ovat mahdollisimman punaisia. Sekoita pehmeään taikinalevyyn 2 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi.
  3. Pyörittele käsin taikinalevystä kaksi paksua pötköä ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5-7 cm.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-7 min. tai laita pikkuleivät 225-asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien tällöin olla uunissa 10 min. Muista: Pikkuleipiä paistaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!

VINKKI: Voit kokeilla ohjetta myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.