Haettu sivustolta 13.1.2025
Mätimoussella täytetyt cocktailpalat ovat juhlien näyttävä ja herkullinen tarjottava, joka hurmaa niin maullaan kuin ulkonäöllään. Myllyn Paras Lehtitaikina luo pohjan, joka on ihanan rapea ja kevyt, täydellinen mätimoussen täyteläisyyttä vasten.
Täytteenä oleva mätimousse yhdistää kirjolohenmädin, lämminsavulohen ja smetanan pehmeän raikkaaseen makukokonaisuuteen, jota sitruunapippuri kevyesti korostaa. Helposti valmistettavat cocktailpalat viimeistellään punasipulilla ja ruohosipulilla, jotka tuovat annoksiin lisää väriä ja makua. Tämä resepti nostaa tarjoilusi juhlatunnelmaan vaivattomasti!
Ainekset 10 kpl annosta
Voiteluun:
1
kananmuna
Mätimousse:
100
g
kirjolohenmätiä
1
kananmuna
½
punasipuli
¼
rku
ruohosipulia
100
g
lämminsavulohta
½
dl
kuohukermaa
½
prk
smetanaa
ripaus sitruunapippuria
Koristeeksi:
punasipulia
ruohosipulia
lämminsavulohta
mätiä
Ohje
- Sulata mäti hyvissä ajoin jääkaapissa. Valuta mädistä ylimääräinen neste pois.
- Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita ne veitsellä neliöiksi. Paina haluamasi muotoisella (esim. tähti) piparimuotilla taikinapalojen keskelle syvät painanteet, jotka eivät kuitenkaan mene läpi asti.
- Voitele taikinapalat rikotulla kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kypsiksi ja kauniin värisiksi.
- Leikkaa tekemäsi muoto heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä ja paina taikina alas, jolloin cocktailpalaan muodostuu kolo täytettä varten. Anna jäähtyä hyvin.
- Valmistele jäähtymisen aikana täyte: Keitä kananmuna kovaksi. Anna jäähtyä ja hienonna haarukalla.
- Hienonna sipuli, silppua ruohosipuli ja paloittele lohi pieniksi paloiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa smetana joukkoon. Sekoita smetanavaahtoon hienonnettu sipuli, silputtu ruohosipuli, hienonnettu kananmuna, lohipalat, mäti ja mausteet. Muista jättää sipulia, ruohosipulia, lohta ja mätiä hieman myös koristeeksi.
- Täytä cocktailpalat mätimoussella ja koristele lopuksi moussen aineksilla.
Resepti:
Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua