Mätimoussella täytetyt cocktailpalat ovat juhlavaa tarjottavaa.
Resepti on helppotekoinen, mutta todella maistuva!
Ainekset 10 kpl annosta
Ohje
-
Sulata mäti hyvissä ajoin jääkaapissa. Valuta mädistä ylimääräinen neste pois.
-
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita ne veitsellä neliöiksi. Paina haluamasi muotoisella (esim. tähti) piparimuotilla taikinapalojen keskelle syvät painanteet, jotka eivät kuitenkaan mene läpi asti.
-
Voitele taikinapalat rikotulla kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kypsiksi ja kauniin värisiksi.
-
Leikkaa tekemäsi muoto heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä ja paina taikina alas, jolloin cocktailpalaan muodostuu kolo täytettä varten. Anna jäähtyä hyvin.
-
Valmistele jäähtymisen aikana täyte: Keitä kananmuna kovaksi. Anna jäähtyä ja hienonna haarukalla.
-
Hienonna sipuli, silppua ruohosipuli ja paloittele lohi pieniksi paloiksi.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa smetana joukkoon. Sekoita smetanavaahtoon hienonnettu sipuli, silputtu ruohosipuli, hienonnettu kananmuna, lohipalat, mäti ja mausteet. Muista jättää sipulia, ruohosipulia, lohta ja mätiä hieman myös koristeeksi.
-
Täytä cocktailpalat mätimoussella ja koristele lopuksi moussen aineksilla.
Kommentteja ja keskustelua