Pullat ja korvapuustit ovat taatusti useimpien lempileivonnaisia. Perinteisen puustin saa tuunattua helposti tekemällä taikinasta sarvia tai laittamalla täytteeksi esimerkiksi omenasosetta. Rohkeasti kokeilemaan!

Ainekset noin 15 annosta

5
dl
maitoa (punaista)
2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
50
g
hiivaa
1
muna
1
rkl
jauhettua kardemummaa
200
g
voita
Täyte:
omenasosetta
kanelia
sokeria
(voita)
Voiteluun:
1
muna

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä tarvittaessa vehnäjauhoja.
  2. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.  Leivo taikinasta osa pyöreäksi levyksi. Leikkaa ympyrä kolmioiksi. Levitä kolmion leveimmälle osalle omenasosetta, jonka olet maustanut kanelilla ja sokerilla. Kääri kolmio rullalle sarven muotoon.
  3. Voitele sarvet munalla ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.