Ainekset Noin 40 annosta

125
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
sokeria
1
tl
soodaa
¾
dl
kermaa
Raparperimousse:
3-4
vartta raparperia
1
dl
hillosokeria
4
rkl
vettä
1
prk
mascarponejuustoa (250 g)

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos lopuksi taikinaan. Ota löysähköstä taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita väljästi leivinpaperille uunipellille.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa 7-8 min. Anna keksien jäähtyä puolisen minuuttia pellillä ja nosta sen jälkeen varovaisesti lastalla nurinpäin käännetyn minimuffinipellin ulokkeiden päälle. Tai käytä muottina espressokahvikuppien ulkopintaa. Anna keksien jäähtyä.
  3. Valmista raparperimousse. Kuori ja pilko paksuimmat raparperit. Nosta raparperipalat hillosokerin ja veden kanssa pieneen kasariin. Keitä muutama minuutti niin, että raparperit pehmenevät ja hilloontuvat. Anna hillon jäähtyä kunnolla. Nostele raparperihillon joukkoon mascarpone ja täytä kaurakupit moussella juuri ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit myös tehdä perinteisiä kaurakeksejä ja laittaa moussea kahden keksin väliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.