- Tämä on Suomesta saataviin raaka-aineisiin mukailtu ja testattu ohje.
- Pho-keittoon ainekset lisätään kiehuvaan liemeen ainesten kypsymisjärjestyksessä.
- Pho-keitto valmistetaan vietnamilaisissa perheissä niiden ainesten mukaan, joita kunakin päivänä saadaan omalta kasvimaalta ja markkinoilta.
- Vietnamilainen sipuli on usein makeahkoa salottisipulia tai kevätsipuli varsineen.
- Vietnamilaisessa ruoanlaitossa ei juuri käytetä suolaa, sen sijaan erilaisia aromaattisia hapan-makeakastikkeita ja sokeria.
- Mikäli et pidä korianterin mausta, myös thai-basilika sopii tähän keiton lisukkeeksi.
- Pho-keiton kanssa tarjoillaan Vietnamissa riisinuudelia, mutta Suomessa voit kokeilla lisukkeeksi Raketti Spagettia.
Ainekset 3-4:lle annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi saviruukussa, padassa tai kattilassa. Kuori tällä välin inkivääri ja suikaloi se ohuiksi lastuiksi. Leikkaa chili vinoiksi n. ½ cm viipaleiksi. Lisää ne ja mausteet sekä maustavat kastikkeet liemeen.
-
Suikaloi porkkana ja kuori sekä pilko sipuli varsineen n. 3 cm paloiksi, samaten suikaloi salaatti. Pilko myös kala paloiksi tai ota keittoa varten pakastimesta simpukoita tai äyriäisiä. Laita Pho-keittoon aineksia kiehuvaan liemeen ainesten kypsymisjärjestyksessä. Lyhimmän kypsymisajan omaavat ainekset laitetaan siis ihan lopuksi kiehuvaan liemeen.
-
Anna kypsyä n. 5-10 minuuttia aineksista riippuen. Keitä sillä aikaa riisinuudelit tai suomalaisittain Raketti Spagetit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile jompia kumpia keiton kanssa. Ruoan kanssa tarjolla saa olla myös tuoretta korianteria hienonnettuna sekä limen- tai sitruunanlohkoja.
Kommentteja ja keskustelua