Tästä ei keitto talven pakkasiin parane, ja maistuu kyllä kesälläkin. Jos haluat keittää kerralla isomman määrän (tähän soppaan ei nimittäin kovin helposti kyllästy), tuplaa kaikkien raaka-aineiden määrät. Ja hei, kik-herneitä ei missään nimessä kannata valuttaa. Säilytysliemestä irtoaa soppaan ronskisti lisämakua.

Ainekset 1:lle annosta

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
2
perunaa
100
g
chorizoa (kestomakkaraa)
1
tl
timjamia
1
tlk
tomaattimurskaa
5
dl
kana- tai kasvislientä
1
tlk
kik-herneitä
100
g
lehtikaalia
1
kypsä broilerin reisipala tai filee kuutioituna

Ohje

  1. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkana, lehtiselleri, perunat ja chorizo sopivan kokoisiksi paloiksi. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet.

  2. Lämmitä öljy korkeareunaisessa kasarissa. Lisää sipulit, porkkana, lehtiselleri ja perunat. Paista pari minuuttia välillä sekoittaen. Lisää timjami, tomaattimurska, kanaliemi, kik-herneet liemineen.

  3. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kypsyä lempeällä lämmöllä 15 minuuttia.

  4. Lisää lehtikaali, makaronit ja broilerin liha. Jatka kypsentämistä noin kymmenen minuuttia, tai kunnes makaronit ovat kypsiä ja lehtikaali pehmeää.

  5. Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoa heti hyvän hapanjuurileivän kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.