• Jasmiini Riisi on kevyesti hennon kukkaiselta tuoksuvaa ja voimakkaampaa kuin Basmati Riisi, se on tyypillinen Pohjois-Thaimaan ylängöillä.
  • Jasmiini Riisi on tarttuvampaa kuin tavallinen pitkäjyväinen riisi, se sopii hyvin itämaisiin ruokiin.
  • Bambun versot tuovat eksoottisuutta keittoon, joka sopii jasmiiniriisin kanssa.
  • Kookoskerma tuo itämaisen säväyksen.
  • Jos laitat vähemmän lientä, syntyy pataruoka.

Ainekset 4-6:lle annosta

2
rkl
öljyä
500
g
marinoituja broilerin fileesuikaleita
100
g
purjosipulia suikaleina tai renkaina
1
tl
currytahnaa tai currya
7-10
dl
kanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
n.400
g
bambun versoja (1-2 tlk)
2
dl
kookoskermaa
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Kuullota teflon-kattilassa öljyssä broilerinpalat, purjorenkaat ja curry. Lisää Jasmiini Riisi ja liemi ja anna kiehahtaa ja kypsyä sen jälkeen 10 min.

  2. Lisää bambun versot liemineen, kookoskerma ja tarkista sopiva maku.

VINKKI: Nestettä lisäämällä saat löysemmän keiton ja vähentämällä pataruuan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.