Ainekset n. 9 annosta

500
g
perunalunta
2
kpl
kananmunaa
2
dl
piimää
60
g
voita
2
tl
suolaa
lisäksi voita ja tattarijauhoja paistamiseen

Ohje

  1. Kypsennä perunat kypsiksi ja murskaa siivilän läpi. Anna höyryn haihtua perunoista hetken aikaa. Ruskista voi kattilassa. Voi on tarpeeksi ruskistunut, kun hera on ruskeaa ja vaahto alkaa laskea. Varo ettet polta voita. Lisää ruskistunut voi ja piimä perunoiden joukkoon.

  2. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten kananmunat ja lopuksi tattarijauho sekä suola. Sekoita massa tasaiseksi.  Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele päälle tattarijauhoja. Laita lusikalla taikinaa pellille kaksi lusikallista kerrallaan ja ripottele taikinan päälle tattarijauhoja.

  3. Painele kevyesti sormella tasaiseksi. Paista 200 C uunissa 12-15 minuuttia. Ota rieskat uunista ja voitele ne sulalla voilla. Tarjoile rieskat esimerkiksi smetanan, graavikalan, muikunmädin tai savumuikkujen kanssa.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sami Säily

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.