Rahkapiirakka on varsinkin pääsiäispöytään erittäin sopiva tarjottava. Tällä kertaa perinteiseen rahkapiirakkaan on lisätty aprikoosimarmeladia, mutta voit vaihtaa marmeladimakua oman maun mukaan. Näin saat helposti varioitua tämän piirakan moneen eri tilaisuuteen sopivaksi. Marmeladin voi myös jättää pois, jos haluat piirakasta hyvin perinteisen.
Rahkapiirakka on erittäin helppo valmistaa kaupan pakastealtaasta löytyvästä makeasta Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta. Painele taikina piirakkavuokaan ja piirakka on valmis täytettäväksi. Voit ottaa jäisen piirakkapohjan jo vaikka edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin, niin se on seuraavana päivänä heti valmis käytettäväksi. Taikina sulaa noin tunnissa huoneenlämmössä.
Viimeistele rahkapiirakka nopeasti ja helposti esimerkiksi tuoreilla marjoilla, passionhedelmällä ja sitruunamelissalla. Voit tarjota piirakan kanssa halutessasi vielä juhlallisesti kermavaahtoa.
Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (noin 24-28 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita maitorahka, kananmunat, kerma, sitruunamehu sekä tomusokeri kulhossa keskenään. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
Levitä marmeladi piirakkapohjan päälle ja kaada rahkatäyte marmeladin päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35-40 minuutin ajan. Voit suojata piirakan pintaa foliolla paiston loppuvaiheessa, jotta piirakan pinta ei ota liikaa väriä. Täyte saa vielä hieman hyllyä, kun piirakka otetaan pois uunista.
Ota piirakka pois uunista ja anna sen jäähtyä. Nosta jäähtynyt piirakka jääkaappiin.
Koristele piirakka juuri ennen tarjoilua passionhedelmällä, tuoreilla marjoilla sekä sitruunamelissalla.
Kommentteja ja keskustelua