Someleipurit 2024 pääsivät inspiroitumaan kevään ykkösherkusta eli rahkapiirakasta. Iida Huhtaluhta (@spicegirls_baking) vaihtoi rahkasta raikkaampaan jugurttiin ja lisäsi reilusti lakkaa – tästäpä syntyi vastustamaton lakka-pannacottapiirakka, joka viettelee syöjänsä niin pääsiäisenä kuin ihan tavallisena kevätpäivänä.

Parasta tässä piirakassa ei ole ainoastaan maku vaan myös helppous, sillä reseptissä leivotaan mutkat suoraksi kauraisalla Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinalla. Ja jos lakka ei kuitenkaan ole sinun makuusi tai pakastimesi on täynnä viime kesän marjoja, voit korvata lakat myös vaikkapa vadelmilla. Namia!

Ainekset 10 annosta

Pohja
Täyte
5
kpl
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljauutetta
tai
2
tl
vaniljajauhetta
2
dl
pakastelakkaa (voi korvata vadelmilla)
2
dl
turkkilaista jugurttia
sitruunan raastettu kuori
1
rkl
sitruunamehua
tippa keltaista pastaväriä
Koristelu
tuoreita vadelmia
sitruuna
tuoreita mintun lehtiä

Ohje

Pohja:

  1. Sulata Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa huoneenlämmössä noin tunti ennen leivontaa.
  2. Lämmitä uuni 180 °C asteeseen.
  3. Kauli sulanut taikina leivinpaperien välissä ympyräksi, joka on noin 5 cm isompi kuin vuoka.
  4. Aseta taikina vuokaan paperia apuna käyttäen ja painele taikina hellästi vuokaan. Reunan korkeuden tulisi olla noin 4 cm.
  5. Pistele pohjaa haarukalla ja paista uunissa noin 10 minuuttia.

Lakka-pannacottatäyte:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Yhdistä kattilassa kerma ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen melkein kiehumispisteeseen saakka. Ota kattila sitten pois liedeltä.
  3. Soseuta lakat.
  4. Lisää kerman sekaan vaniljauute tai vaniljasokeri, turkkilainen jugurtti, sitruunamehu ja kuoriraaste.
  5. Siivilöi kermaseokseen lakkasose ja sekoita hyvin.
  6. Purista liotetuista liivatteista vesi ja lisää kerman joukkoon. Jos haluat vahvan keltaisen värin, lisää tippa keltaista pastaväriä. Sekoita hyvin joukkoon.
  7. Kaada seos piiraspohjan päälle.
  8. Anna täytetyn piirakan jäähtyä hieman ja siirrä se sitten varovasti kylmään hyytymään vähintää neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  9. Poista piirakka varovasti vuoasta ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, sitruunalla ja mintunlehdillä.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Iida Huhtaluhta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.