Tämä marjapiirakka on täydellinen herkku, joka maistuu kaikille. Resepti on suunniteltu pellilliselle, joten siitä riittää jopa 24 annokseen. Pohja antaa piirakalle mukavan rakenteen ja täyteläisen maun. Täyte on ihanan kermainen. Piirakan kruunaavat runsaat marjat, kuten mustikat, herukat, puolukat ja vadelmat, jotka tuovat raikkautta ja luonnollista makeutta. Tämä pellillinen marjapiirakkaa on täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan.

Ainekset 1 uunipellillinen, n. 24 palaa annosta

200
g
margariinia tai voita
2
dl
sokeria
2
munaa
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
4
dl
kermaviiliä tai rahkaa
1
dl
sokeria
2
munaa
1
rkl
vaniljasokeria
1
l
marjoja, esim. mustikoita, herukoita, puolukoita ja vadelmia

Ohje

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet.
  2. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada päälle puolet marjoista. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Levitä loput marjat päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.

VINKKI: Herkullista keväällä raparperilla, laita tällöin raparperinpaloja mustikoiden tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.