Tämä ruokaisa, pekonilla maustettu leivonnainen on helppo ja nopea valmistaa, ja maistuu erityisen hyvältä vahvan teekupposen kera.

Ainekset 15 kpl annosta

1
pkt
laadukasta pekonia
Taikina:
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
75
g
voita
1
kananmuna
1
dl
maitoa
jauhoja taikinan käsittelyyn
Lisäksi:
1
tl
Dijonin sinappia
1
dl
crème fraîchea
suolaa ja mustapippuria
vihannes- tai vesikrassia

Ohje

  1. Pilko pekoni kuutioiksi ja ruskista pannulla rapeaksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon kananmuna, maito ja jäähtynyt pekoni. Vältä liikaa vaivaamista, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

  3. Jauhota työlauta kevyesti ja painele taikina 3 cm:n paksuiseksi kakuksi ja leikkaa siitä pyöreitä skonsseja leivinpaperille. Jätä skonssien väliin tilaa kohoamista varten.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

  5. Sekoita sinappi crème fraîchen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Tarjoa skonssit lämpiminä sinapilla maustetun crème fraîchen ja krassin kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.