Helppoa ja herkullista. Pekonin sijaan voit kokeilla tässä ohjeessa myös vähemmän voimakkaasti maistuvaa ilmakuivattua kinkkua. Erilaiset pastavuoat ovat siitä kiitollista ruokaa, että ne eivät kavahda uudelleen lämmittämistä.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi. Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli, pekoni, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri. Paista 6-7 minuuttia, kunnes pekoni alkaa ruskistua ja sipuli on pehmeää.
-
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää parsakaalit pastan sekaan keitinveteen pari minuuttia ennen kuin pasta on kypsää. Valuta hyvin.
-
Laita valutettu pasta, parsakaalit, kerma, raastettu sitruunankuori, mozzarella ja pekoni-sipulisekoitus sopivan kokoiseen uunivuokaan (noin 20 x 30 cm). Ripottele päälle juustoraaste ja leivänmurut. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes paistos on pinnaltaan ruskea ja raksahtavan rapea.
Kommentteja ja keskustelua