Täytä paprikat ja saat näyttävän uuniruoan.

Eriväriset paprikat tuovat silmäniloa ruokaan. 

Runsaskuituiset makaronit osana täytettä lisäävät ruoan kuitupitoisuutta.

Pasta täytteessä tekee myös hintaa huokeammaksi.

Ainekset 8 puolikasta annosta

1
rkl
öljyä
1
(purjo)sipuli
4
dl
vettä + 1 lihaliemikuutio
½
tl
mustapippuria
2
tl
persiljaa
n.200
g
kinkkukuutioita (tai pakastemaissia)
100
g
sulate-, sinihome- tai tuorejuustoa
2
kananmunaa
1-2
dl
juustoraastetta
4
isoa paprikaa

Ohje

  1. Hauduta miedolla lämmöllä (purjo)sipulisuikaleita öljyssä kattilassa hetki, lisää vesi ja lihaliemikuutio ja mausteet, anna kiehahtaa. Lisää makaronit, kinkkukuutiot ja anna kiehahtaa uudelleen niin, että neste imeytyy makaroneihin. Lisää juusto ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät kananmunat.
  2. Halkaise paprikat puolikkaiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Täytä paprikat täyteen seoksella, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 225-asteisessa uunissa n. 30 min. Tarjoile raikkaan hedelmäisen salaatin kera.

VINKKI: Paprikoista saa kasvisruokaa korvaamalla kinkun maissilla ja vaihtamalla lihaliemen kasvisliemeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.