Pasta carbonara, eli miilunpolttajan pasta, on klassinen italialainen ruoka, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja täyteläisellä maullaan. Tämä nopeasti valmistuva herkku sopii täydellisesti niin arjen kiireisiin kuin viikonlopun nautiskeluhetkiin. Carbonaran täyteläinen maku syntyy pancettan, parmesaanin ja valkosipulin täydellisestä yhdistelmästä. Kermainen kastike kruunaa kokonaisuuden, ja tuore lehtipersilja tuo mukaan raikkaan loppusilauksen. Kokeile tätä helppoa reseptiä – ehkäpä se nousee koko perheen uudeksi suosikiksi!

Ainekset 4 annosta

1
pkt
pekonia tai pancettaa (140 g)
2
valkosipulinkynttä
2
dl
ruokakermaa
2
kananmunaa
50
g
parmesaanijuustoa
suolaa
mustapippuria
tuoretta lehtipersiljaa

Ohje

  1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
  2. Saksi tai silppua pekoni kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele pekonisuikaleita kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja parmesaanijuusto.
  4. Lisää valutettu pasta pekonin sekaan kuumalle pannulle. Lisää muna-kermaseos ja pyöräytä sekaisin. Sammuta levy ja rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele pasta carbonara silputulla lehtipersiljalla.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.