Pasta carbonara, eli miilunpolttajan pasta, on klassinen italialainen ruoka, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja täyteläisellä maullaan. Tämä nopeasti valmistuva herkku sopii täydellisesti niin arjen kiireisiin kuin viikonlopun nautiskeluhetkiin. Carbonaran täyteläinen maku syntyy pancettan, parmesaanin ja valkosipulin täydellisestä yhdistelmästä. Kermainen kastike kruunaa kokonaisuuden, ja tuore lehtipersilja tuo mukaan raikkaan loppusilauksen. Kokeile tätä helppoa reseptiä – ehkäpä se nousee koko perheen uudeksi suosikiksi!
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
Saksi tai silppua pekoni kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele pekonisuikaleita kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut valkosipulinkynnet.
Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja parmesaanijuusto.
Lisää valutettu pasta pekonin sekaan kuumalle pannulle. Lisää muna-kermaseos ja pyöräytä sekaisin. Sammuta levy ja rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele pasta carbonara silputulla lehtipersiljalla.
Moi, ei ollut parmesaania, niin käytin kanttarellisieniä, jotka olin pilkonnut pieniksi. Paistoin kanttarellia pannulla aluksi pari minuuttia kuivattaakseni veden pois ja sitten pekoni ja kevätsipuli pannulle.
Tää on niin helppo ja yksinkertainen. Tein tosin tupla-annoksen. Lisäsin myös kinkkusuikaleita, Valkosipulia laitoin myös reilusti, parmesaanin korvasin mozzarellaraasteella ja spagetin pikamakarooneilla sekä persiljan basilikalla. Aivan taivaallista!
Tein tupla-annoksen tätä. Käytin piparjuurituorejuustoa juustoraasteen sijasta ja lisäsin sipulin pekonin ja valkosipulin lisäksi. Pastan korvasin makaroonilla. Tuli niin taivaallisen hyvää!