Pasta carbonara eli miilunpolttajan pasta on takuuvarma suosikki ruokapöydässä. Nopeasti valmistuva ruoka on hyvä niin arkeen kuin viikonloppuun. Pasta carbonaran jämäkkä maku tulee pancetasta, parmesaanista ja valkosipulista. Mukaan lorautetaan reilusti kermaa. Testaa - ehkä tästä tulee koko perheen lempiruoka!
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
Saksi tai silppua pekoni kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele pekonisuikaleita kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut valkosipulinkynnet.
Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja parmesaanijuusto.
Lisää valutettu pasta pekonin sekaan kuumalle pannulle. Lisää muna-kermaseos ja pyöräytä sekaisin. Sammuta levy ja rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele pasta carbonara silputulla lehtipersiljalla.
Moi, ei ollut parmesaania, niin käytin kanttarellisieniä, jotka olin pilkonnut pieniksi. Paistoin kanttarellia pannulla aluksi pari minuuttia kuivattaakseni veden pois ja sitten pekoni ja kevätsipuli pannulle.
Tää on niin helppo ja yksinkertainen. Tein tosin tupla-annoksen. Lisäsin myös kinkkusuikaleita, Valkosipulia laitoin myös reilusti, parmesaanin korvasin mozzarellaraasteella ja spagetin pikamakarooneilla sekä persiljan basilikalla. Aivan taivaallista!
Tein tupla-annoksen tätä. Käytin piparjuurituorejuustoa juustoraasteen sijasta ja lisäsin sipulin pekonin ja valkosipulin lisäksi. Pastan korvasin makaroonilla. Tuli niin taivaallisen hyvää!