Gochujang, korealainen fermentoitu chilitahana on monikäyttöinen ruokien piriste varsinkin jos pidät tulisemmista mauista. Ohje on "ohjeellinen" eli kaikenlainen herkullinen vihreä sopii kastikkeeseen paistettavaksi, kunhan maltat pilkkoa ainekset suuhun sopiviksi. Tätä aasialaista kastiketta kannattaa kokeilla myös kaurapastan kanssa.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Sekoita pienessä kulhossa yhteen kaikki maustekastikkeen ainekset ja tilkka vettä.
-
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti al denteksi. Huuhtele kylmän juoksevan veden alla lävikössä. Ripottele sekaan seesamiöljyä, jotta spagetti ei takerru kiinni toisiinsa.
-
Lämmitä tilkka seesamiöljyä ja 2 rkl rypsiöljyä kuumaksi paistinpannulla tai wokissa. Ruskista jauheliha jatkuvasti sekoittaen, 6-8 minuuttia. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Paista pari minuuttia ja sekoita mukaan soijakastike. Nosta pois liedeltä ja kaavi paistettu jauheliha lautaselle.
-
Pyyhkäise pannu/wokki puhtaaksi talouspaperilla. Laita pannu takaisin liedelle ja kuumenna 2 rkl rypsiöljyä. Lisää pavut ja paista pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Lisää broccolinit ja sokeriherneet pannulle. Paista pari minuuttia.
-
Lisää pannulle kasvisten sekaan maustekastike, keitetty spagetti ja paistettu jauheliha. Sekoita hyvin ja paista jatkuvasti aineksia käännellen 2-3 minuuttia.
-
Koristele kevätsipulilla ja korianterilla. Tarjoa heti.
Kommentteja ja keskustelua