Pyöreä piirakkapohja on kätevä piirakoiden leivontaan. Kun valitset Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinan, saat samalla täysjyväistä makua ja kuitua piirakkaan. Ricotta ja vihreä parsa sopivat hienosti yhteen, kokeile!
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.
Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.
Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.
Harvinaisen hyvä sivu. Olemme siskoni kanssa selailleet näitä ja käskeneet äitin hakea ainekset. Sitten vain leivoimme koko kymmenen henkiselle perheelle. Kiitos näistä.