Pyöreä piirakkapohja on kätevä piirakoiden leivontaan. Kun valitset Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinan, saat samalla täysjyväistä makua ja kuitua piirakkaan. Ricotta ja vihreä parsa sopivat hienosti yhteen, kokeile!

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
2-3
rkl
voita
2-3
sipulia varsineen
500
g
vihreää parsaa
250
g
ricotta- tai tuorejuustoa
dl
kolmen juuston kermaa tai soijakermaa
2
munaa
1-2
tl
(yrtti)suolaa
1
tl
sitruunapippuria
1
rs
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.
  2. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.
  3. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.
  4. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.