paistoon sopivaa kasvisrasva- tai Emmental-juustoa
Päälle:
tuoretta basilikaa tai kirveliä
Ohje
Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli se isommaksi, uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Halutessasi voit kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja leikata taikinapyörällä reunoista taikinanauhoja, jotka voi laittaa lopuksi piirakan päälle koristeeksi. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista pohja 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min.
Valmista täyte: leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, pilko parsakaali pieniksi nupuiksi ja leikkaa varsiosat ohuiksi viipaleiksi. Paista sipulisuikaleet ja parsakaalin varsiviipaleet öljyssä pannulla nopeasti, ota pois liedeltä, lisää parsakaalinuput, Härkis tai pekonisuikaleet ja kermavalmisteet sekä puolet juustosta raasteena. Mausta suolalla ja kirvelillä tai basilikalla. Levitä tämä seos koko piirakkapohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Puolita minitomaatit. Jaa ne ja kaprikset kauniisti piirakan päälle. Lisää pinnalle loppu juusto raasteena. Asettele halutessasi taikinanauhoista koristeruudukko piirakan päälle.
Jatka piirakan paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 min kauniin väriseksi. Koristele piirakka ennen tarjoilua tuoreella basilikalla tai kirvelillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Voit tehdä vegaanisen piirakan, johon lisäät toiseen puoleen täytettä pekonia niille ruokailijoille, jotka kaipaavat lihaa eli puolet piirakasta on vegaaninen ja toinen puoli perinteinen lihaisa piirakka.
Kommentteja ja keskustelua