• Katkarapukastikkeeseen sopii keväällä uusi parsa, laita se kypsymään kastikkeeseen jo heti alussa.
  • Katkaravut tulee laittaa kastikkeeseen aivan lopussa, jotta ne eivät sitkisty.
  • Omenan tilalla tai lisäksi voit kokeilla kastikkeeseen nippua retiisejä.

Ainekset noin 6:lle annosta

Kastike:
2
rkl
öljyä
1
kevätsipulinippu
4
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
tl
viherpippuria
2
rkl
hunajaa
(1
tl
suolaa, jos fondissa ei suolaa)
1
iso omena pieninä kuutioina
300
g
vihreää parsaa
400
g
katkarapuja (mieluiten isoja)
1-2
rkl
suurustejauhoa

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja keitä Jasmiini Riisi samaan aikaan, kun valmistat kastikkeen. Kuullota kastiketta varten sipulisuikaleet öljyssä pannulla tai kasarissa.

  2. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehahtaa. Suikaloi sillä aikaa omena ja lisää ne kastikkeeseen kuorittujen ja paloiteltujen parsan versojen kanssa. Anna kypsyä viitisen minuuttia, kunne parsa on ”al dente”. 

  3. Saosta kastike ja lisää katkaravut. Anna kiehua noin minuutti. Tarkista maun voimakkuus mieleiseksi. Tarjoa keitetyn Myllyn Paras Jasmiini Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.