• Tässä vaihtelua spagettiateriaan, ravuilla tuot juhlaa arkeen.
  • Ruokaan sopivat niin katkaravut, joista useimmiten lapset pitävät tai aikuisille ravunpyrstöt.
  • Muista, älä keitä katkarapuja, vaan lisää ne aivan lopussa sulatettuina ja valutettuina ruokaan.

Ainekset 4:lle annosta

600
g
kypsiä (luumu) tomaatteja
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
tomaattikastiketta
suolaa
mustapippuria
chiliä tai cayennepippuria
200-400
g
isoja ravunpyrstöjä tai katkarapuja
1-2
ruukkua rucolasalaattia

Ohje

  1. Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan yhtä aikaa, kun teet kastikkeen. Lohko tomaatit kanta poistaen. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeiksi.

  2. Lisää tomaattilohkot ja hauduta miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Soseuta hienoksi esim. sauvasekoittimella tai purista siivilän läpi. Tai leikkaa tomaatit kuutioiksi ja jätä soseuttamatta.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla, tomaattikastikkeella, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Maistele!

  4. Lisää joukkoon ravunpyrstöt tai katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, etteivät ravut sitkisty ja kutistu olemattomiksi. Jos käytät raakoja pyrstöjä, kuori ne ja kypsennä vain pari minuuttia. Ravut ovat kypsiä heti, kun harmaa väri punertuu.

  5. Sekoita kastike valutetun spagetin joukkoon, jaa lautasille ja lisää pinnalle runsaasti rucolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.