Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan yhtä aikaa, kun teet kastikkeen. Lohko tomaatit kanta poistaen. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeiksi.
Lisää tomaattilohkot ja hauduta miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Soseuta hienoksi esim. sauvasekoittimella tai purista siivilän läpi. Tai leikkaa tomaatit kuutioiksi ja jätä soseuttamatta.
Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla, tomaattikastikkeella, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Maistele!
Lisää joukkoon ravunpyrstöt tai katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, etteivät ravut sitkisty ja kutistu olemattomiksi. Jos käytät raakoja pyrstöjä, kuori ne ja kypsennä vain pari minuuttia. Ravut ovat kypsiä heti, kun harmaa väri punertuu.
Sekoita kastike valutetun spagetin joukkoon, jaa lautasille ja lisää pinnalle runsaasti rucolaa.
Kommentteja ja keskustelua