Alunperin tämän reseptin tyylisesti gratinoitiin munakoisoa, mutta Hansin mukaan 1920-luvulta löytyy ensimmäiset maininnat chicken parmesanasta. Parmesaanikanaa tarjoiltiin 1950-luvulla Australian Adelaidessa pubiruokana italialaisten maahanmuuttajien asuinalueilla.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
Kanaleikkeet:
-
Poista koipireisistä luut ja leikkaa kanat hieman pienemmiksi paloiksi.
-
Hiero niiden pintaan öljyä, suolaa, pippuria ja raastettua valkosipulia.
-
Anna maustua kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
-
Yhdistä kananmunat ja vesi sekä sekoita kevyesti.
-
Kasta kananpalaset ensin vehnäjauhoihin, sen jälkeen kananmuna-vesiseokseen ja lopuksi vielä korppujauhoihin.
-
Paista leikkeet sen jälkeen pannulla kullankeltaisiksi reilussa voi-öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille viimeistelyä varten.
Tomaattikastike:
-
Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, salottisipuli, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit, tomaattipyree ja punainen chili.
-
Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri ja vesi.
-
Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutista kahteen tuntiin. Mitä pidempään maltat kastiketta keittää, sitä rikkaampi maku siihen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.
Gratinointi:
-
Nosta paistetut leikkeet uunivuokaan.
-
Annostele jokaisen leikkkeleen päälle reilu lusikallinen kastiketta, sen päälle mozzarellaviipale ja lopuksi reilusti raastettua parmesaania ja gratinoi 180-asteessa uunissa, kunnes mozzarella on sulanut ja parmesaani saanut hieman väriä (n. 6-7 minuuttia).
-
Koristele rucolalla ja basilikalla, tarjoile spagetin ja tomaattikastikkeen sekä raikkaan salaatin kera.
Salaatin kastike:
-
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai vispilällä sekaisin.
-
Tarjoile hyvän vihreän salaatin kera.
Kommentteja ja keskustelua