Parmesaanikanaa ja vihreää salaattia

Alunperin tämän reseptin tyylisesti gratinoitiin munakoisoa, mutta Hansin mukaan 1920-luvulta löytyy ensimmäiset maininnat chicken parmesanasta. Parmesaanikanaa tarjoiltiin 1950-luvulla Australian Adelaidessa pubiruokana italialaisten maahanmuuttajien asuinalueilla.
Kanaleikkeet:
Poista koipireisistä luut ja leikkaa kanat hieman pienemmiksi paloiksi.
Hiero niiden pintaan öljyä, suolaa, pippuria ja raastettua valkosipulia.
Anna maustua kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Yhdistä kananmunat ja vesi sekä sekoita kevyesti.
Kasta kananpalaset ensin vehnäjauhoihin, sen jälkeen kananmuna-vesiseokseen ja lopuksi vielä korppujauhoihin.
Paista leikkeet sen jälkeen pannulla kullankeltaisiksi reilussa voi-öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille viimeistelyä varten.
Tomaattikastike:
Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, salottisipuli, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit, tomaattipyree ja punainen chili.
Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri ja vesi.
Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutista kahteen tuntiin. Mitä pidempään maltat kastiketta keittää, sitä rikkaampi maku siihen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.
Gratinointi:
Nosta paistetut leikkeet uunivuokaan.
Annostele jokaisen leikkkeleen päälle reilu lusikallinen kastiketta, sen päälle mozzarellaviipale ja lopuksi reilusti raastettua parmesaania ja gratinoi 180-asteessa uunissa, kunnes mozzarella on sulanut ja parmesaani saanut hieman väriä (n. 6-7 minuuttia).
Koristele rucolalla ja basilikalla, tarjoile spagetin ja tomaattikastikkeen sekä raikkaan salaatin kera.
Salaatin kastike:
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai vispilällä sekaisin.
Tarjoile hyvän vihreän salaatin kera.
Kommentteja ja keskustelua