Chutney valmistetaan tässä ruoaksi kuullottamalla kasvikset nopeasti pannulla eli kyseessä ei ole ”chutney-säilyke”. Tässä paprika-mangochutney on maustettu muistuttamaan chutney-säilykettä. 

Kuullottamisella eli freesauksella tarkoitetaan ainesten kuumentamista ja pehmentämistä pannulla vähässä rasvassa niin, että raaka-aineet saavat vähän väriä, mutta ne eivät ruskistu.

Ainekset 4-5:lle annosta

Keitetty ohra:
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
l
vettä
1
kpl
kanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
Kana tai broileri:
4–5
kpl
broilerin- tai kananfilettä
1
tl
suolaa
Paprika-mangochutney pannulla:
2
kpl
punasipulia
2–3
kpl
paprika, punainen (n. ½ l kuutioita)
1
kpl
mango (n. ½ l kuutioita)
2
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
punainen keskivahva chili
3
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
½
dl
sokeria
1
tl
suolaa
½ –1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
currya
1
dl
vettä
½
dl
valkoviinietikkaa

Ohje

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta ohjeen mukaan niin, että syntyy kanalientä. Keitä ohrasuurimoita liemessä noin 20-30 minuuttia niin, että neste imeytyy suurimoihin.

2. Kuumenna paistinpannu ja paista broilerin- tai kananfileet kypsiksi, mausta fileet suolalla.

3. Valmista yhtä aikaa chutney pannussa. Puhdista, ja pilko sipulit, paprikat ja mango noin 1 x 1 cm kuutioiksi. Laita nämä kuullottumaan paistinpannulle tai kasariin, jossa on öljyä.

4. Puhdista ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili, raasta inkivääri. Lisää ne mukaan pannulle. Mittaa joukkoon muut mausteet, vesi ja viinietikka. Anna kuumentua hetki. Yhdistä chutney ja fileet yhdelle pannulle.

5. Tarjoile ruoka keitetyn ohrasuurimon kanssa heti kun kaikki ainekset ovat kypsiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.