Nakukakku on kesäjuhlien herkullinen tarjottava. Tämän kesäisen kakun koristelusta ei tarvitse ottaa paineita. Nakukakuksi kutsutun kakun koristelu on nimittäin hyvin minimalistista, ja kakun kerrokset jäävät näkyviin joko kokonaan tai niiden päälle levitetään vain ohut kerros kermavaahtoa tai muuta kuorrutetta.
Tämän kesäkakun täytteessä maistuu ihanan aidot maut. Täytteenä käytetään sitruunamehussa ja sokerissa marinoituja tuoreita mansikoita, mansikkahilloa sekä kermavaahtoa. Nämä maut yhdistettynä ilmavaan sokerikakkupohjaan luovat herkullisen kesäpäivän makuelämyksen. Voit halutessasi lisätä kakkutaikinaan hienoa sitruunaraastetta, jolloin saat myös kakkupohjaan hieman sitruunaista makua kostutusnesteen lisäksi.
Tämän upean kesäkakun kakkupohjassa käytetään jauhoina Myllyn Paras Karkeaa Vehnäjauhoa yhdistettynä pieneen määrään perunajauhoja. Näin saat ihanan kuohkean kakkutaikinan ja pehmoisen kakkupohjan. Täytetyn kakun voi nostaa joko heti pöytään tai antaa sen tekeytyä hetken jääkaapissa. Jos valmistat kakun hyvissä ajoin, suojaa kakku jääkaapissa hyvin, jotta se ei ota makua muista tuotteista. Koristele valmis kesäkakku mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä, niin koristeet ovat parhaimmillaan.
Ainekset 12 annosta
Ohje
- Vatkaa pohjan kanamunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon jauhot parissa erässä ja lisää myös hienoksi raastettu sitruunankuori. Nostele taikina lastalla varovasti sekaisin.
- Pingota noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa leivinpaperista vielä hieman kakkuvuoan reunaa korkeammat suikaleet vuoan reunoille. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 160-170 asteessa uunissa noin 25-30 minuutin ajan, tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
- Valmista marinoidut mansikat kakkupohjan paistuessa pilkkomalla mansikat pieniksi paloiksi ja nostamalla ne kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna maustua vähintään 30 minuutin ajan.
- Vatkaa kermavaahto yhdessä tomusokerin kanssa paksuksi vaahdoksi.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohjakerros tarjoiluastialle. Kostuta kakkupohja pullasutia apuna käyttäen virvoitusjuomalla ja levitä päälle puolet mansikkahillosta. Pursota kermavaahtoa haluamallasi tavalla kakkupohjan reunaosaan. Levitä keskelle puolet marinoiduista mansikoista. Pursota mansikoiden päälle vielä kermaa. Nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta ja täytä pohja edellisen kerroksen tapaan. Nosta päälle vielä viimeinen kakkupohjakerros ja kostuta se.
- Koristele kesäkakku pursottamalla kermavaahtoa kakun päälle. Murskaa päälle muutama marenki ja koristele tuoreilla mansikoilla.
VINKKI! Halutessasi voit levittää kermavaahtoa kevyesti kakun reunoille.
Kommentteja ja keskustelua