Vadelmatäytekakku

Perinteinen vadelmatäytekakku sopii täydellisesti juhlaan kuin juhlaan. Vadelmilla koristeltu ja täytetty kakku maistuu ihanan raikkaalle.
Vadelmatäyte kakkuun on valmistettu kotimaisista vadelmista, kermasta ja tuorejuustosta. Vadelmatäytteestä saa ihanan sileän moussen, kun marjat painellaan siivilän läpi eli paseerataan.
Kakkupohjassa on käytetty puolikarkeita vehnäjauhoja sekä perunajauhoja. Tämä yhdistelmä tekee perinteisestä sokerikakkupohjasta ihanan kuohkean ja pehmeän. Kakkupohjaan ei tarvitse lisätä leivinjauhetta, kun kananmunat ja sokeri vatkataan kunnolla vaaleaksi vaahdoksi. Kakkupohja kohoaa kauniisti paiston aikana. Reseptissä on käytetty L-kokoisia kananmunia.
Tässä vadelmatäytekakussa on käytetty koristeluun kotimaisia vadelmia, ihania syötäviä orvokkeja sekä kermavaahtoa. Voit halutessasi lisätä kermavaahdon joukkoon myös hieman maitorahkaa. Koristelussa käytetyt syötävät kukat ovat nousseet viime aikoina hyvin suosituiksi koristeiksi niin kakuissa kuin muissakin leivonnaisissa. Ne ovat kivoja koristeita myös ruoka-annoksissa ja erilaisissa juomissa.
Vinkki! Näyttävän pursotuksen teet käyttämällä kahta erilaista pursotusterää eli tyllaa. Tässä kuvan kakussa on käytetty kapeaa koripunostyllaa sekä tavallista tähtityllaa. Myös pelkällä tähtityllalla saa kivasti vaihtelua, kun tekee erilaisia kuvioita pursottaessa.
HUOM! Pakastevadelmia käyttäessä suositellaan käytettävän kotimaisia vadelmia, sillä ulkomaiset (pakaste)vadelmat tulee kuumentaa kunnolla ennen käyttöä. Näin ollen ne eivät sovellu ainakaan tämän tyyppisen täytekakun valmistukseen.
Kommentteja ja keskustelua