Tässä reseptissä puurosta on tehty herkku, joka sopii viikonloppuaamuihin, väli- tai iltapalaksi.
Rikastetun puuron ainekset ovat hieman kakkutaikinatyyliset, mutta tässä kakkutaikinassa ei ole rasvaa eikä valkoista sokeria. Herkkua voi varioida erilaisin lisukkein, kuten marjoilla, Nutellalla tai maapähkinävoilla sekä maustavin lisäainein, esimerkiksi manteli- tai pähkinärouheella ja suklaalla. Voit lisätä myös mausteita, vaniljasokeria, lakritsijauhetta, kanelia tai kardemummaa.
marjoja, pähkinöitä, suklaata eli aineita, joita on "lisukkeet" -kohdissa
Ohje
Voitele 3 pientä, n. ø 8–10 cm (n. 1½ dl) uuninkestävää pikkuvuokaa ja leivitä ne Pikakaura-ohrahiutaleilla kauttaaltaan (silikonivuokia ei tarvitse voidella eikä leivittää).
Mittaa ensin kaikki taikina-ainekset blenderin kulhoon. Valitse sen jälkeen 1 dl marjalisuketta, Nutellaa tai maapähkinävoita ja ½ dl manteli-, pähkinä-, kookos- tai suklaalisuketta sekä halutessasi vähän jotain maustetta. Soseuta tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin noin 2/3 täyteen ja paista 180 asteisen uunin keskitasossa noin 20 min. Älä paista herkkuja liikaa, koska tulos saa jäädä pehmeäksi ja vähän taikinamaiseksi (kuten banaanikakku).
Tarjoile herkut heti lämpiminä marjojen ja vaahterasiirapin tai hunajan kanssa.
Voit paistaa herkut myös Air Fryerissa, 180 asteessa 15–20 minuuttia, mikroaaltouunissa n. 4 minuuttia (800 W).
Kommentteja ja keskustelua