Valitsin kaupassa minulle entuudestaan tuntemattoman hiutalepaketin ja lähdin pohtimaan, kuinka Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleet taipuisivat mahdollisimman monipuoliseen muotoon samalla muodostaen herkullisen aamupalan.
Tuloksena valmistui porkkanakakusta inspiraation saanutta puuroa kuorrutteineen sekä rapeaa mysliä nimeltään granola.
Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.
Ainekset granolaa iso lasipurkillinen ja puuroa 2-3 annosta annosta
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet, mausteet sekä fariinisokeri. Kääntele joukkoon hunaja ja öljy, sekä sekoita huolellisesti.
Kaada seos syvään uunivuokaan. Paahda mysliä uunissa noin 45 minuuttia, sekoittele puulusikalla noin varttitunnin välein. Varo, ettei mysli pala.
Kun granola on saanut pintaansa rusketusta ja kodin täyttää huumaava tuoksu, voit ottaa granolan pöydälle jäähtymään. Kun granola on jäähtynyt, lisää sekaan ananakset ja kaada lasipurkkiin.
Porkkanakakkupuuro:
Kiehauta maito kattilassa ja raasta porkkanat. Lisää kiehuvan maidon joukkoon hiutaleet, porkkanaraaste ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 15 min. Lisää lopuksi joukkoon muussattu banaani.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Annostele lautaselle puuroa, kuorrutetta ja kruunaa annos granolalla. Lupaan aamun alkavan ainakin hitusen aurinkoisemmin!
Kommentteja ja keskustelua