vaniljauutetta – ei välttämätön, mutta must jos pidät vaniljan mausta
Lisäksi:
2
rkl
raastettua mantelia
2
rkl
granaattiomenan siemeniä
vaahterasiirappia tai hunajaa
Ohje
Sulata voi paistinpannulla ja anna ruskistua kevyesti. Lisää kaurahiutaleet pannulle ja anna paahtua miedolla lämmöllä, kunnes hiutaleet ovat kevyesti ruskistuneet ja tuoksuvat lempeän pähkinäiseltä. Siirrä sivuun odottamaan (tämän työvaiheen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä – säilytä paahdettuja hiutaleita kylmässä).
Yhdistä vesi ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kaurahiutaleet nesteen joukkoon ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Mausta puuro kevyesti suolalla. Sekoita mukaan hunaja ja vaniljauute. Annostele kulhoihin.
Viimeistele manteleilla, granaattiomenan siemenillä ja vaahterasiirapilla.
Kommentteja ja keskustelua