Nämä pääsiäisleivonnaiset on super helppo tehdä, sillä ne leivotaan valmiista lehtevästä voitaikinasta. 

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt vain neliöiksi, voitele, koristele raesokerilla ja halutessasi mantelirouheella ja laita keskelle hedelmäpaloja, esim. pääsiäisen aikaan persikkaviipaleita.

Saat leivonnaisiin vaihtelua lisäämällä näihin hedelmäpalojen lisäksi nokareen juustoa, esim. sinihome- tai sitruunatuorejuustoa.

Ainekset 10 annosta

1
muna
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
raesokeria
1
tlk
säilykepersikoita (iso tlk)
1
tlk
punaisia säilykekirsikoita

Ohje

  1. Jaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Voitele neliöt munalla, ripottele päälle kauttaaltaan mantelirouhetta ja raesokeria. Laita jokaiselle neliölle viipaloitu persikan puolikas ja kirsikka.
  2. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi. Vaihtelua saat laittamalla persikkaviipaleiden alle hieman paistonkestävää marmeladia, marsipaania tai sinihomejuustoa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.