Näissä mainioissa pyöryköissä on käytetty pestoa ja tuoretta oreganoa. Oregano sopii mahtavasti lihapulliin, mutta voit hyvin käyttää sen sijasta basilikaa tai muita tuoreita yrttejä. Yrttien lisäksi tähän taikinaan lisätään valkosipulia tuomaan lisämakua.
jauhelihaa tai 250 g pieneksi hakattua Nyhtökauraa tai Härkistä
3-4
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta oreganosilppua
½
dl
pestokastiketta
Lisäksi taikinaan:
1
sipuli
1
tl
suolaa
tai
1
ps
sipulikeittoainesta
1
dl
vettä
Ohje
Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai jogurttiin, lisää muna ja jauheliha tai hienoksi pilkottu Nyhtökaura tai Härkis. Sekoita taikinaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja oreganonlehdet sekä pestokastike.
Lisää silputtu sipuli ja suola tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet hetken turvottanut vedessä. Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä. Kypsennä paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.