Näissä mainioissa pyöryköissä on käytetty pestoa ja tuoretta oreganoa. Oregano sopii mahtavasti lihapulliin, mutta voit hyvin käyttää sen sijasta basilikaa tai muita tuoreita yrttejä. Yrttien lisäksi tähän taikinaan lisätään valkosipulia tuomaan lisämakua.

Kokeile myös klassisia jauhelihapihvejä.

 

Ainekset 4-5:lle (n. 25 lihapullaa tai 8 pihviä) annosta

2
dl
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1
muna
400
g
jauhelihaa tai 250 g pieneksi hakattua Nyhtökauraa tai Härkistä
3-4
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta oreganosilppua
½
dl
pestokastiketta
Lisäksi taikinaan:
1
sipuli
1
tl
suolaa
tai
1
ps
sipulikeittoainesta
1
dl
vettä

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai jogurttiin, lisää muna ja jauheliha tai hienoksi pilkottu Nyhtökaura tai Härkis. Sekoita taikinaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja oreganonlehdet sekä pestokastike.

  2. Lisää silputtu sipuli ja suola tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet hetken turvottanut vedessä. Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä. Kypsennä paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.